Apps voor je smartphone

Het gebruik van een app tijdens de zwangerschap, bevalling en de groei van je kind kan leuk en handig zijn. Houdt er echter wel rekening mee dat de informatie in de app betrouwbaar is. Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt van zinvolle en leuke apps die je kan gebruiken tijdens de zwangerschap en tijdens het opgroeien van je kinderen. De informatie in deze apps komt vanuit betrouwbare bron en hebben wij zorgvuldig gescreend voor je.

ZwApp

Een app die je praktische en betrouwbare informatie geeft tijdens je gehele zwangerschap. Door gerichte medische vragen stelt ZwApp een profiel vast en kom je terecht in het zorgpad wat het meest voor jou van toepassing is, en krijg je specifieke en betrouwbare informatie die voor jou van belang is. Tevens is de app aanpasbaar aan onze eigen regio. Voer in VSV Uniek; dat is het samenwerkingsverband tussen het Antonius Ziekenhuis (Utrecht/Nieuwegein) en de verloskundige zorgverleners daaromheen, waaronder Verloskundigenpraktijk de Vecht.

De app is ontwikkeld door collega verloskundigen en gynaecologen.

GezondGroeien

Met deze app van het Voedingscentrum heb je altijd en overal antwoord op je vragen over gezonde voeding tijdens je zwangerschap en voor je kind. De app staat boordevol tips, weetjes en recepten. Ook kun je de groei en ontwikkeling van je kind in je buik en de eerste jaren daarna volgen. Als je de (verwachte) geboortedatum van je kind invult, dan krijg je steeds nieuwe relevante weetjes die afgestemd zijn op jouw situatie.

De app is ontwikkeld oor het Voedingscentrum.

Bewust Zwanger

Bewust Zwanger is een zwangerschapscursus die je kan volgen via je smartphone. De cursus is gericht op zwangerschapspsychologie en babypsychologie. Let op: de app is gratis te downloaden maar om de volledige app te kunnen gebruiken als zwangerschapscursus moet je een eenmalige upgrade doen voor EUR 2,99.

De zwangerschapscursus Bewust Zwanger helpt je bewust je zwangerschap te doorlopen om goed voorbereid te zijn als je baby wordt geboren. Deze app is belangrijk voor elke aanstaande ouder; voor degenen die het spannend vinden, maar ook voor degenen die zich vooral verheugen.

De app is ontwikkeld door psychologen en verloskundigen van Babykennis.

Doula Bevallingscoach

De Doula Bevallingscoach app is erop gericht jou op een ontspannen wijze door de bevalling heen te helpen. Dit wordt gedaan door; stemcoaching tijdens de wee, stemcoaching na de wee, ontspannende achtergrondgeluiden en eventueel uit te breiden (in-app aankoop) met ademhalingsbegeleiding, je eigen achtergrond muziek uploaden en grafiekopbouw van je weeën tijden. De app is beschikbaar in het Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Frans, Russisch, Spaans en Turks.

De app is ontwikkeld door verloskundige Marij die haar ervaringen bij het begeleidden van bevallingen heeft verwerkt in deze app.

iGrow

Met deze app kun je zien hoe je kind (van 0 tot 18 jaar) groeit, hoe lang je kind wordt en of je kind overgewicht heeft. Je krijgt via iGrow tips over gezond eet-, beweeg- en slaapgedrag, zodat je jouw kind kunt helpen bij het behouden van een gezond gewicht.

Voor borstgevoede baby’s, die zijn geboren met een geboortegewicht tussen 2500 en 4500 gram en een zwangerschapsduur tussen de 37 en 42 weken, is er voor de eerste twee weken een groeidiagram voor gewichtsverlies beschikbaar. Wij ondersteunen als Verloskundigenpraktijk de Vecht het gebruik van dit groeidiagram, handig dus om in de kraamweek te kunnen gebruiken samen met de kraamzorg en met ons.

De app is ontwikkeld door TNS NIPO die onder andere verantwoordelijk is voor de landelijke groeicurven in Nederland.

GroeiGids

Met de GroeiGids app kun je de ontwikkeling en groei van je zwangerschap en kind bijhouden en bewaren. Met foto’s en filmpjes maak je een groeipad voor je kind. Hiervan kun je een groeialbum (pdf) maken met alle ingevoerde items, foto’s, groeicurves en het kindergebit. Een mooie herinnering voor later!

In de app vind je onafhankelijke en betrouwbare informatie over gezondheid, ontwikkeling, opvoeden en ouderschap. Je ontvangt handige berichten, passend bij de duur van je zwangerschap of de leeftijd van je kind. Totdat je kind 18 jaar is.

De GroeiGids wordt ontwikkeld door een samenwerkingsverband van GGD-en en Jeugdgezondheidszorg (JGZ)-organisaties. De groeicurves in de app zijn dezelfde als welke gebruikt worden door de JGZ (het consultatiebureau).