corona

Bericht naar aanleiding van verscherpte maatregelen rondom het coronavirus.

 

Graag houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Op 12 maart jl zijn de maatregelen op advies van de RIVM in heel Nederland verscherpt. Wij volgen de adviezen vanuit de RIVM en onze beroepsvereniging. Om besmetting in de praktijk te voorkómen gelden ook bij ons de volgende maatregelen:

 

  • Kom NIET naar de praktijk bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Bel ons om je afspraak af te zeggen. Bel ook als we je thuis zouden komen bezoeken. Mijd bij bovenstaande klachten sociaal contact. Stel je huisarts en ons op de hoogte als je klachten verergeren.
  • Wij geven tijdens je bezoek geen handen. Wij onderzoeken natuurlijk wel je buik en doen je bloeddruk. Wij wassen zeer regelmatig onze handen.
  • Vooralsnog gaan de reguliere spreekuren op de praktijk tot nader bericht door. CenteringPregnancy- bijeenkomsten worden in elk geval tot en met 31 maart gecanceld.
  • Wij raden verder aan om, indien je de keuze hebt, thuis te bevallen en niet naar het ziekenhuis te gaan als dat niet nodig is. Word je wel verdacht van een besmetting met het coronavirus dan is het advies in de regio wel in het ziekenhuis te komen bevallen.
  • Bij een verdenking met het coronavirus hebben wij een meldingsplicht bij de GGD. We zullen hen op de hoogte brengen van jouw situatie.

Daarnaast is het goed om te weten dat zwangeren niet een kwetsbaardere groep mensen zijn dan anderen. Er is inmiddels onderzoek beschikbaar waaruit blijkt dat er ook geen hoger risico is op miskramen of ziekteverschijnselen bij het kind. Is de baby al geboren en geef je borstvoeding, dan is het veilig en zelfs aan te raden dit te blijven doen (tenzij je medicatie hebt gekregen, waarbij dit wordt afgeraden).