Cursusoverzicht

Ter voorbereiding kun je een zwangerschapscursus volgen. Je krijgt hier veel extra informatie over de zwangerschap, bevalling en de periode erna. Je bent dan beter voorbereid op wat er allemaal gaat komen. Je oefent met verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken die soms tijdens de zwangerschap en zeker tijdens de bevalling zeer goed van pas kunnen komen. Het geeft je ook de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met andere zwangeren. Er zijn verschillende cursussen: yoga, zwangerschapsgymnastiek, haptonomie, mensendieck en caesar. Bij ons in de wachtkamer zijn folders over de verschillende cursussen in de regio aanwezig. Kies vooral wat het beste bij jou past.

ZwangerFit

Careyn biedt een aantal zwangerschapscursussen zoals coaching, ZwangerFit (fitness of muziek) en yoga. Wil je deze cursussen in Maarssen volgen? Neem dan de folder in onze praktijk van Marja Schikker mee (zij geeft deze cursussen i.o.v. Careyn in Maarssen). Als je je voor een van deze cursussen aanmeldt via Careyn dan ontvang je 10% korting. Meer informatie over de cursussen van Careyn kan je online vinden.

De ZwangerFit cursus wordt ook aangeboden in Breukelen bij Fysiotherapiepraktijk Brouwer-Swinkels c.s. De cursus ZwangerFit en MamaFit is een doorlopende cursus waarbij zwangeren en pas bevallen moeders elk moment kunnen instappen vanaf 12 weken zwangerschap. Na 10 keer is het mogelijk om een nieuwe strippenkaart te nemen. Kijk op de website van zwangerschap baby en peuter plezier voor meer informatie.

Zwangerschapsyoga

Tijdens deze cursus wordt, met de uitgangspunten van yoga, veel informatie gegeven en veel geoefend betreffende geestelijke en lichamelijke voorbereiding op de bevalling. Leren ontspannen, beheersen van je ademhaling en omgaan met pijn vormen een belangrijk onderdeel.

  • Beata de Leeuw , BeYogafull (Maarssenbroek) www.BeYogafull.nl
  • Yoga Maarssen (Maarssen-dorp) www.yogamaarssen.nl. Hierbij gaat de moeder elke week en de partner gaat 1 of 2 x mee. Hier ontmoet je dus ook andere zwangeren.

Mom in Balance

Bij Mom in Balance train je in de buitenlucht, een total body workout speciaal voor het zwangere/herstellende lichaam, extra aandacht voor een sterke rug en stabiliteit van het bekken, bewustwording en daarna herstel van bekkenbodemspieren en verbeteren van je conditie met cardio oefeningen. Voor de locaties in Maarssen kijk op de website van Mom in Balance.

Haptononie

Uitgangspunt hierbij is “de leer van het aanraken”. Dit is een individuele cursus waar je samen naar toe gaat. Je leert allebei door middel van het op een bepaalde manier aanraken van de buik contact te leggen met jullie ongeboren baby. De laatste les is na de geboorte, met baby uiteraard.

In onze regio kan dit bij de volgende personen:

Samen bevallen

De naam zegt het al, deze cursus volg je helemaal (8 lessen) samen. Elke les bestaat uit een theoretisch deel met informatie en een praktisch deel met oefeningen. Belangrijkste uitgangspunt bij deze cursus is dat voldoende kennis helpt bij het verminderen van angst hetgeen weer tot gevolg heeft dat je beter met pijn kunt omgaan. Uiteraard is in deze cursus een grote rol weggelegd voor de partner. Deze cursus wordt gegeven in Utrecht. www.samenbevallen.nl