corona

Maatregelen m.b.t. Coronavirus

Het kan je niet zijn ontgaan dat er in Nederland scherpe maatregelen worden getroffen rondom het Coronavirus. Vanuit onze beroepsvereniging zijn wij geadviseerd om de verloskundige zorg die je van ons gewend bent aan te passen. Het doel is om de eventuele verspreiding van het virus zo beperkt mogelijk te houden. Daarom zetten we in op zo min mogelijk en zo kort mogelijk fysiek contact met jou als zwangere of kraamvrouw. Zo kunnen wij als zorgverleners zo veilig mogelijk de continuïteit van de zorg blijven aanbieden. Dit betekent het volgende:

  1. De reguliere spreekuren gaan niet door.

 

We zien je op de praktijk via een aangepast schema. We willen je kort controleren bij:

 

  • 16 weken
  • 27 weken
  • 31 weken
  • 35 weken
  • 37 weken
  • 39 weken
  • 40 weken
  • 41 weken

Op deze momenten willen we je sowieso controleren. Je komt dan enkel voor uitwendig onderzoek (controle van de groei van je buik en baby) en de bloeddruk. De controles zijn kort!

Eén a twee dagen voor je geplande afspraak bellen we je om te horen hoe het gaat en om informatie met je te delen en adviezen te geven. Samen besluiten we of je naar de praktijk wil/moet komen. Tijdens dit telefoongesprek krijg je een aangepaste tijd te horen wanneer je eventueel op de praktijk verwacht wordt of dat je afspraak wordt verplaatst naar een moment dat je sowieso gezien moet worden.

We vragen je alleen te komen. Partners en kinderen zijn helaas even niet welkom (dus ook niet in de wachtruimte).

Is je afspraak een intake, dan bellen we je om met je de toegestuurde vragenlijst met je door te nemen en met je te praten over testen die je kunt doen tijdens de zwangerschap. Daar nemen we natuurlijk uitgebreid de tijd voor.

Heb je een echo staan, dan geldt helaas ook dat je alleen moet komen. Neem eventueel een telefoon mee om te videobellen of om het onderzoek op te nemen.

De spiralenspreekuren gaan tot nader orde niet door. Dit geldt ook voor CenteringPregnancy-bijeenkomsten.

 

  1. We komen in principe niet meer langs voor kraamvisites.

 

We nemen contact met je op om te horen hoe het met je gaat. Als blijkt dat het toch nodig is dat we langskomen, spreken we aan de telefoon een visite met je af.

 

LET OP: Bel als je vragen hebt, ongerust bent of ergens over twijfelt. We komen uiteraard langs als dat nodig is! We zijn bereikbaar op de voor jou bekende nummers met de bekende tijden. Whats-app blijft ook mogelijk.