Samenwerkingspartners

Ziekenhuizen

Wij werken voornamelijk samen met de drie ziekenhuizen in regio Utrecht: St. Antonius Ziekenhuis, Diakonessenhuis en WKZ.

Kraamzorg

Je bent volledig vrij om te kiezen bij welke kraamzorgorganisatie jullie je aanmelden. Wij werken veel samen met de Kraamvogel en Vecht en Venen.

Focus Verloskundig Centrum

Bij Focus Verloskundig Centrum kun je terecht voor zowel medische- als pretecho’s tijdens de zwangerschap. Echo’s vroeg in de zwangerschap worden bij ons op de praktijk gemaakt, echo’s verderop in de zwangerschap maken we bij een echobureau. Zo kunnen we de kwaliteit beter waarborgen. Focus Verloskundig Centrum is een coöperatie van onze praktijk, samen met 5 andere verloskundigenpraktijken in Utrecht. Je bent altijd vrij om te kiezen naar welk echocentrum je verwezen wilt worden.

Fysiotherapeuten

Er zijn veel praktijken voor fysiotherapie in de regio. Als je zwanger bent en fysiotherapie nodig hebt, kan het verstandig zijn om naar een bekkenfysiotherapeut te gaan. Je hebt hier geen verwijzing voor nodig. Bij deze praktijken zijn bekkenfysiotherapeuten werkzaam:

Lactatiekundigen

Een lactatiekundige is gespecialiseerd in (borst)voeding. Soms kan het fijn zijn om naast onze zorg, hun expertise in te zetten. Dit kan zowel ter voorbereiding tijdens de zwangerschap als wanneer de baby geboren is. Wij werken onder andere samen met:

Diëtisten

Wij werken voornamelijk samen met Diëtistenpraktijk Vera de Visser. We kunnen je verwijzen als je bijvoorbeeld zwangerschapsdiabetes ontwikkelt, maar ook voor andere zorgvragen.

Mentale ondersteuning

Gideanne Bröcheler is vrouwencoach en heeft daarvoor 25 jaar als verloskundige gewerkt. Zij biedt zorg zowel voor, tijdens als na de zwangerschap.

Petrouschka Swinkels is GZ-psycholoog en heeft veel ervaring met zwangeren en net bevallen vrouwen met angstklachten, depressieve klachten of psychische klachten als gevolg van zwangerschap/bevalling. Zij kan waar nodig EMDR therapie toepassen.  

Zwanger in Utrecht / zwangerschapscursussen

Kijk op de website van Zwanger in Utrecht voor een ruim aanbod aan zwangerschapscursussen in de regio.

Hypnobirthing
Benita Verheem van Hypnobirthing Utrecht geeft cursussen bij ons op de praktijk. Het is een praktische cursus van 5 lessen die je samen met je partner volgt. Kijk hier voor meer informatie, de data en om je aan te melden. 

Birthfull
Andrea Geluwie van Birthfull geeft zwangerschapsmassages, coaching, zwangerschapsyoga en verschillende bevalcursussen, ook bij ons op de praktijk.

Maatschappelijk werk 

Soms ontstaan er tijdens of na de zwangerschap bepaalde zorgen waarbij extra ondersteuning kan helpen.

Kwadraad maatschappelijk werk biedt laagdrempelig hulp bij de opvoeding, het zoeken van passende woonruimte en relatieproblematiek middels verschillende cursussen of begeleiding.

TIM Stichtse Vecht is een organisatie die wijkgerichte ondersteuning biedt aan inwoners van de Stichtse Vecht. 

Beroepsorganisaties

Alle verloskundigen die werkzaam zijn bij Verloskundigenpraktijk de Vecht zijn lid van de Koninklijke Organisatie voor Verloskundigen (KNOV). Degenen die ook als echoscopist werkzaam zijn, zijn daarnaast aangesloten bij de Beroepsvereniging Echoscopisten (BEN). Tevens zijn we allemaal BIG-geregistreerd en aangesloten bij het kwaliteitsregister voor verloskundigen.

Samenwerkingsverbanden

Wij nemen actief deel aan de Verloskundig Samenwerkingsverbanden in regio Utrecht (VSV Uniek en VSV Eendracht). Daarnaast zijn er verschillende multidisciplinaire samenwerkingen met eerstelijns zorgverleners in de gemeente Stichtse Vecht (denk aan huisartsen, fysiotherapeuten).

Academie Verloskunde 

Verloskundigenpraktijk de Vecht is een opleidingspraktijk en verbonden aan de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG). Wij begeleiden regelmatig verloskundigen in opleiding van verschillende leerjaren. Zij leren onder toezicht het vak zelfstandig uit te oefenen. Het is een voorrecht om onze toekomstige collega’s klaar te stomen voor het vak!