Voorlichtingsavond over de bevalling

Volg je geen CenteringPregnancy? Dan zijn jij en je partner welkom op de voorlichtingsavond over de bevalling. Als je CenteringPregnancy volgt, komt deze informatie al aan bod tijdens de bijeenkomsten. Tijdens de voorlichtingsavond geven we jullie informatie over de laatste weken van de zwangerschap, de bevalling en wat daarbij komt kijken. Ook hebben we het over de kraamtijd. 

– Praktische informatie
– Gegeven door één van de verloskundigen
– Elke 6 weken op woensdagavond van 19.00 – 20.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
– Bij ons op de praktijk

Volgende data:  3 april 2024, 15 mei 2024, 26 juni 2024

Meld je aan door een mail te sturen naar: info@vkpdevecht.nl

Veelgestelde vragen bevalling

Is het mogelijk om in bad te bevallen?

Ja, meestal is dit mogelijk. Je kunt een bad gebruiken als ontspanning tijdens de ontsluitingsweeën, maar je kunt er ook voor kiezen om te persen en dus je kindje geboren te laten worden in bad. In alle ziekenhuizen zijn bevalbaden aanwezig, indien beschikbaar kun je hiervan gebruik maken. Soms zitten hier extra kosten voor een binnenhoes aan verbonden. Wil je thuis in bad bevallen dan kan het fijn zijn om een bevalbad te huren. Dit kan via verschillende online organisaties. Heb je zelf een groot/breed bad en wil je daarin bevallen? Bespreek je wens met ons, dan kijken we samen of dit mogelijk is.

Is het erg als ik de slijmprop ben verloren?

Nee, dat is niet erg. De ‘slijmprop’ is een slijmerige structuur die zich normaal gesproken in de baarmoedermond bevindt. Meestal is het verliezen van de slijmprop een teken dat de baarmoedermond aan het verweken is en mogelijk al een beetje open gaat.  Je kunt de slijmprop in zijn geheel verliezen, maar ook in kleine beetjes met afvegen of tijdens de bevalling. Soms zit er wat oud (bruin/roze) bloedverlies bij. Dit kan geen kwaad. Het kan het begin zijn van de bevalling, maar de bevalling kan ook nog een week op zich laten wachten. Je hoeft ons hiervoor niet te bellen, kijk op onze pagina ‘bevalling-wanneer bellen?’ voor de belinstructies rondom de bevalling. 

Kan ik thuis bevallen met pijnstilling?

Thuis kun je alleen gebruiken maken van natuurlijke pijnstillering, zoals warm water, massage of het TENS-apparaat. Voor medicinale pijnstilling (zoals lachgas, remifentanyl pompje on een ruggenprik) moeten we verplaatsen naar het ziekenhuis. Dit is omdat er vaak extra benodigdheden en controle’s nodig zijn om de conditie van jou en de baby in de gaten te houden.  Lees meer over pijnstilling op onze pagina: ‘bevalling-pijnstilling’.